|
Obecny czas: 09 Wrz 2010, 03:20
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
.: Zobacz także :.Szczegółowe opisy chorób: Wejdź »
|
Strona 1 z 1
|
[ 15 posty(ów) ] |
|
| Wiadomość |
Autor |
 Chomicza anoreksja?
Żelka mam od 15 marca 2010r - jest to chomik dżungarski. Miał już jeden miot, a jego żonka i dwie córeczki są prawie dwa razy takie jak on! Jednak teraz zaczął mnie bardzo niepokoić jego niewielki wzrost. Jest strasznie chudziutki i nigdy go nie przyłapałam na jedzeniu czegoś. Karmę ma rozmaitą, cały czas staram się o jak najlepsze. Karmię go Hamster Crispy i Vitapolem. Przynajmniej raz w tygodniu dostaję tak jak w bufecie jabłko, marchew i jajko, zdarzają się brokuły i kapusta - on nie je. Cała reszta je lepiej od niego - czasem tylko podgryzają, ale bynajmniej skosztowały - a on nic. Karmy w jego miseczce również nie ubywa, tylko wodę pije. I ma również wymagania... Nie wiem już co robić, co mu dawać. Pierwszy raz mam takiego niejadka Oto zdjęcie: [ troszkę rozmazane za co bardzo przepraszam ]  Jeśli będziecie chcieć więcej, śmiało piszcie. I jeśli chomiki mają takie coś jak człowiek, że jak się zabuja to nie je, to możliwe że Żeluś tak ma. Cały czas jak go wypuszczam idzie do Nevki, albo gryzie koło niej pręty żeby się jej [pewnie] przypodobać Pomocy!

Image Piszę poprawnie.
|
Lenka1
Forumowicz
Gatunki chomików: Dżungarskie, Syryjskie
Imiona chomików: Steward [*], Lenka, Czaruś [*], Blanka [*], Żelek, Navy Blue, Antośka, Anastasia
Podawany pokarm: Versele-Laga [Hamster Crispy]
Numer GG: 6559259
|
|
|
31 Lip 2010, 12:06 |
 |
 Chomicza anoreksja?
Sorry, ale nic na tym zdjęciu nie widać...
Gatunki chomików: dżungarski
Imiona chomików: Kropka
Numer GG: 2709031
|
|
|
31 Lip 2010, 12:10 |
 |
 Chomicza anoreksja?
Znaczy nie ma być widać wszystkiego, tylko te ich rozmiary. Na Żelku dałam kontur, żeby było bardziej widać jaki jest.

Image Piszę poprawnie.
|
Lenka1
Forumowicz
Imiona chomików: Steward [*], Lenka, Czaruś [*], Blanka [*], Żelek, Navy Blue, Antośka, Anastasia
|
|
|
31 Lip 2010, 12:12 |
 |
 Chomicza anoreksja?
daj lepsze zdjęcia. Zresztą według mnie on po prostu chomikuje coś w nocy a ty tego nie zauważasz. To że jest mały nic nie znaczy. Chomiki mają różne rozmiary.
|
Chomikoman
Nowy czytelnik
Gatunki chomików: Chomik dżungarski
Imiona chomików: Kuba(samiczka)
|
|
|
31 Lip 2010, 13:00 |
 |
 Chomicza anoreksja?
Może zmiana karmy? Moja Gryzia niezbyt chętnie wcina Hamster Crispy, więc stosuję je jako dodatek. Zaopatrz się w ziółka hp - nie znam chomika, który by ich nie wcinał.

http://www.negra-site.blog.onet.pl
|
Sheltii
Legenda forum
Imiona chomików: Gryzia
Podawany pokarm: same pyszności :)
Numer GG: 4241188
|
|
|
31 Lip 2010, 16:02 |
 |
 Chomicza anoreksja?
Odpuść Vitapol, kup Vitakraft dla chomików karłowatych, jest w dwóch wersjach - Beauty i Sensitive.
Poza tym mam pytanie, w jakim wieku jest chomik i czy zawsze był takim niejadkiem?
____________________________________ Pusieńko kochana, tak nam smutno bez Ciebie, Malutka... :( .... Wszystkie zdjęcia są objęte prawami autorskimi.
|
najka
Z chomikami za pan brat
Imiona chomików: Pusia[*], Chrupek, Jaga
Podawany pokarm: Versele Laga, Vitakraft, Beaphar, Herbal Pets, Zuzala
|
|
|
31 Lip 2010, 21:52 |
 |
 Chomicza anoreksja?
Chomik ma około 5, 6 miesięcy... Zawsze był takim niejadkiem  Straszne, cały czas o niego się martwię  Czy to może być jakaś groźna choroba?

Image Piszę poprawnie.
|
Lenka1
Forumowicz
|
|
|
31 Lip 2010, 21:57 |
 |
 Chomicza anoreksja?
Może po prostu nie smakuje mu karma, którą mu podajesz.

http://www.negra-site.blog.onet.pl
|
Sheltii
Legenda forum
Imiona chomików: Gryzia
Podawany pokarm: same pyszności :)
Numer GG: 4241188
|
|
|
01 Sie 2010, 09:46 |
 |
 Chomicza anoreksja?
Moja Kropka np. nie lubi VL - już tydzień stoi w misce, a mała je same warzywa i kolbę  W końcu skapituluję i dostanie swój Vitakraft  Mały na pewno coś je, ale widocznie mało..
|
|
|
01 Sie 2010, 10:35 |
 |
 Re: Chomicza anoreksja?
Sheltii napisał(a): Może po prostu nie smakuje mu karma, którą mu podajesz. Możliwe, ale on ma tyle różności, i owoce, i warzywa. O karmie nie wspominam, bo chyba każdy ją serwuje dla swoich chomków. U mnie w zoologicznym nie ma Vitakraftu, są tylko kolby tej firmy, które kupuję.

Image Piszę poprawnie.
|
Lenka1
Forumowicz
|
|
|
01 Sie 2010, 10:57 |
 |
 Chomicza anoreksja?
Akurat w to, że w Krk nie ma Vitakraftu to nie wierzę
|
|
|
01 Sie 2010, 10:59 |
 |
 Chomicza anoreksja?
No w Krk jest Vitakraft, ale nie zamierzam znowu zaczepiać koleżanek i jechać z nimi na rowerkach do M1, a tam jest wielki zoologiczny. Pamiętam ostatnio tak było: -Jedną bolą nogi - zatrzymajmy się! -Druga: Zgubiłyśmy się! Już nigdy z Wami nie pojadę! - znajdźmy drogę Pamiętam, że jechałyśmy półtorej godziny, i tylko ja byłam na sterach i pytałam się ludzi jak dojechać, bo szanowne panie wybrały jedną z najgorszych dróg, niż tą którą zwykle jeżdżę z rodzicami... Przypuszczam, że byłoby krócej Jechałyśmy wtedy na moje zamówienie i baranka123  żeby zobaczyć na klatki i wyposażenie... Moi rodzice dowiedzieli się o tym dwa dni później jak im powiedziałam... Myślę, że za niedługo pojedziemy do M1 i zobaczę tam na tą karmę...

Image Piszę poprawnie.
|
Lenka1
Forumowicz
|
|
|
01 Sie 2010, 11:14 |
 |
 Chomicza anoreksja?
Warto też przez internet kupować - zazwyczaj wychodzi taniej niż w stacjonarnych zoologach (szczególnie tych dużych).
Gatunki chomików: Dżungarski ll Syryjski
Imiona chomików: Pocket ll Diamond's IRISH CREAM
Podawany pokarm: Versele-Laga (Hamster Crispy, Mini Hamster Nature, Hamster Complete), Herbal Pets
Numer GG: 2398814
|
|
|
01 Sie 2010, 11:19 |
 |
 Chomicza anoreksja?
W Krakowie Vitakraft jest na 100% w zoo naturze koło Carrefoura na zakopiance:) A szczerze mówiąc ja bym polecała odstawić mu wszystkie dodatkowe pierdółki i dawać samego Hamster Crispy.. Karma jest bardzo tucząca no i powinien szybko na naiej przytyć... Tylko nie dawaj mu innych pierdół,.
Gatunki chomików: Dżungarski Perłowy, Syryjski
Imiona chomików: Boguś, Futrzak(Aragon) i Chester
Podawany pokarm: Versele-Laga Hamster Crispy. Różne produkty firmy Herbal Pets.
|
|
|
01 Sie 2010, 11:23 |
 |
 Chomicza anoreksja?
Tak, i w M1 w Zoo Natura. Ale on i tak tych pozostałych pierdół nie je  Do Zakopianki mam troszeczkę daleko, ponieważ mieszkam na Prądniku Białym... Krowodrza.

Image Piszę poprawnie.
|
Lenka1
Forumowicz
|
|
|
01 Sie 2010, 11:33 |
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 15 posty(ów) ] |
|
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość |