E-chomik.eu - Forum dyskusyjne: "Moje chomiki się nie gryzą.." (UWAGA - drastyczne zdjęcia!) - E-chomik.eu - Forum dyskusyjne

Skocz do zawartości

• 10 stron +
  • « Pierwsza
  • 8
  • 9
  • 10
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

"Moje chomiki się nie gryzą.." (UWAGA - drastyczne zdjęcia!)

#91 Użytkownik jest zalogowany   chowder75 

• Nie, nie boje się :P
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 1035
  • Miejscowość:Szczecin

Napisano wczoraj, 21:45

Gdyby nie to że się widzieliśmy pomyślał bym że to drugie wcielenie Polly, oczywiście bez urazy :)
"Jesteś odpowiedzialny za to co oswoiłeś" ~ Lis z Małego Księcia

Jeśli pomogłem, naciśnij "+" :] http://mojekochanegr...ie.blox.pl/html
0

#92 Użytkownik jest zalogowany   Outsider 

• Nowy czytelnik
  • Postów 47

Napisano wczoraj, 21:48

Spoko :D Domyślam się, że Polly to młodziuchna dzieweczka- prawisz mi więc komplementy :P Co do zachowania to nie wiem kim ona jest ale zapewniam Cię, że nie możemy być podobne bo mam inne intencje niż trollowanie w stylu małolat.. :P
0

#93 Użytkownik nie jest zalogowany   Kocham_Milutke_xD 

• Asystent chomikomaniaka
  • Postów 1525
  • GaduGadu:10449005
  • Miejscowość:Suwałki

Napisano wczoraj, 21:56

Wyświetl postUżytkownik Outsider dnia 21 luty 2012 - 21:34 napisał

Kocham_Milutke_xD
To prawda.. A wszystko zależy od wielkości klatki, urządzenia jej, dostępności karmy, wody oraz opieki.. U mnie nigdy chomiki się pogryzły mimo 3 na raz w akwarium o wielkości wanny. Każdy miał swój kąt.

Ja poprawiłam wypowiedź poprzedniczki.. bo nie zgadzam się z tym że chomikowi może nie przeszkadzać obecność drugiego chomika - może go jedynie tolerować - inaczej mówiąc - ZNOSIĆ.
Nie popieram trzymania chomików razem, bezsensem dla mnie jest 3manie chomików razem dla własnej satysfakcji [?]
Jeżeli już ktoś mówi - mogą mieszkać razem.. to powinien przy tym podać wszystkie inne niezbędne konkrety jak - klatka 100x100cm aby chomiki się nie spotykały, dwa kołowrotki, dwie miski, dwa poidełka i tak dalej..
A wiadomo że dzieciuch pomyśli - aaa.. chomik te się kochają, wcisnę je do klatki 30x20 i będzie fajnie.
0

#94 Użytkownik jest zalogowany   Monikax0x 

• Z chomikami za pan brat
  • Postów 643
  • GaduGadu:10087891
  • Miejscowość:Czarnków

Napisano wczoraj, 21:57

Wyświetl postUżytkownik Kocham_Milutke_xD dnia 21 luty 2012 - 21:29 napisał

Wiadomo zdarzają się chomiki które TOLERUJĄ towarzystwo innego chomika.

O to chodziło, tylko źle się wyraziłam.
0

#95 Użytkownik jest zalogowany   Outsider 

• Nowy czytelnik
  • Postów 47

Napisano wczoraj, 22:00

Osobiście odbierałam chomiki z interwencji gdzie dzieci potrafiły trzymać chomiki w pojemniku spożywczym-takim do mrożonek, sałatek itd.. Jeden chomik pół biedy, że tak powiem.. ale dwa chomiki różnych gatunków to masakra. Rodzice dzieci powinni wałkować przez rok wszystko o potencjalnym domowniku. To wina rodziców, że są bez wiedzy.
0

#96 Użytkownik nie jest zalogowany   Sheltii 

• Integralna część forum
  • Postów 3887
  • GaduGadu:4241188

Napisano wczoraj, 22:02

To wszystko przez stereotyp chomika jako zwierzęcia bezproblemowego i w ogóle mało wymagającego.
No ale jak tak nie pomyśleć, jeśli w sprzedaży popularne są małe klatki-zabawki, plastikowe kule (bo przecież na normalny wybieg szkoda czasu!) i najtańsze karmy pełne kolorowych chrupek.

Bardzo fajne te wykresy z poprzedniej strony. Można je dać na pierwszą stronę tematu, żeby każdy zobaczył (oczko do podrik ;)).

Użytkownik Sheltii edytował ten post wczoraj, 22:02

http://negra-site.blog.onet.pl - co nieco o naszych małych podopiecznych ;)
0

#97 Użytkownik jest zalogowany   Outsider 

• Nowy czytelnik
  • Postów 47

Napisano wczoraj, 22:04

mało bezproblemowe zwierzaki w domu to pająki, mrówki, mole itd.. :D Potrafią o siebie zadbać w dużej mierze :lol:
0

#98 Użytkownik nie jest zalogowany   podrik 

• Integralna część forum
  • Postów 3139
  • Miejscowość:Wrocław

Napisano dziś, 08:04

Wyświetl postUżytkownik Outsider dnia 21 luty 2012 - 22:04 napisał

mało bezproblemowe zwierzaki w domu to pająki, mrówki, mole itd.. :D Potrafią o siebie zadbać w dużej mierze :lol:

To są bardzo problemowe zwierzaki. Mi mole sprawają duże problemy bo ciągle natrętnie do mnie wracają...

Shell - dodam ;)
Dołączona grafika

www.chomikidoadopcji.blox.pl
www.dtupodrik.blox.pl
0

#99 Użytkownik jest zalogowany   Outsider 

• Nowy czytelnik
  • Postów 47

Napisano dziś, 09:47

Ja ze sklepu zoologicznego naniosłam mole to mi zjadły pół kuchni.. I tak apel do Was żebyście nie kupowali na wagę żadnej karmy bo to nieszczęście samo w sobie.. Ni to pożywne zresztą bo zwietrzałe ni ogólnie dobre
0

#100 Użytkownik nie jest zalogowany   frytka.es 

• Forumowicz
  • Postów 234
  • Miejscowość:Vera

Napisano dziś, 09:56

Wyświetl postUżytkownik Outsider dnia 21 luty 2012 - 21:34 napisał

Bo co mam pisać mądrego jak dzieci wiedzą lepiej i mnie zakrzyczą na śmierć ;) Jak jest taka opcja to dodaj mnie do listy ignorowanych-problem zniknie z Twoimi spięciami-ja osobiście się nie spinam chyba że.. w WC B:)

Kocham_Milutke_xD
To prawda.. A wszystko zależy od wielkości klatki, urządzenia jej, dostępności karmy, wody oraz opieki.. U mnie nigdy chomiki się pogryzły mimo 3 na raz w akwarium o wielkości wanny. Każdy miał swój kąt.

NO tutaj musze grubo zaprotestowac. Co ma wiek do ilosci informacji?????Ja sama jestem od co poniektorych na tym forum 2 razy starsza i wcale mi to nie przeszkadza w proszeniu o porade i wykorzystywaniu zdobytych informacji.Tutejsze "dzieci" wiedza o wiele wiecej na temat chomikow niz niejeden dorosly.Wiec bardzo prosze tutaj sie wiekiem nie sugerowac <_<
0

Udostępnij ten temat:

• 10 stron +
  • « Pierwsza
  • 8
  • 9
  • 10